Objectius NWLB

  • - Capacitar dones vulnerables i en risc d'exclusió com a professionals del turisme responsable i sostenible, afavorint el seu apoderament, capacitació i inserció professional: es tracta d'oferir formació i ocupabilitat a dones actualment atrapades en una espiral d'explotació laboral, sexual, o marginades pe fet d'haver retornat de l'emigració il·legal.

  • - Idear, desenvolupar i impartir un nou i innovador Curs teoricopràctic de formació de professionals del turisme responsable i sostenible a Gàmbia: No existeix un curs d'aquestes característiques, que és imprescindible per proveir l'incipient mercat del TRS en l'economia social i solidària.

  • - Crear un programa de mentoria i inserció professional per a dones vulnerables formades en el TRS per insertar-les laboralment en projectes locals: Programa essencial per acompanyar les professionals formades en el Curs envers la seva inserció professional.

  • - Crear un programa formatiu en matèria de drets de les dones: Imprescindible per formar les participants en relació als seus drets humans, com a dones i de caràcter laboral envers la seva inclusió.

  • - Promoure i prestigiar la figura del professional del TRS i el TRS en si mateix com a alternativa al turisme global: la figura del professional del TRS és molt poc coneguda encara i requereix d'accions reputacionals.

  • - Contribuir, per mitjà de la promoció de dones professionals del TRS a la igualtat d'oportunitats en el mercat de treball, el treball digne i el respecte als drets de les dones: la seva visibilitat contribuirà a fer avançar la imatge i representació social de les dones, les seves capacitats i ajudarà a transformar les condicions d'inequalitat existents en el mercat de treball.

  • - Visibilitzar la necessitat i avantatges de canviar el model turístic envers el TRS, d'acord amb els ODS de l'Agenda 2030 de Nacions Unides: Per fer avançar la transformació del model vigent de turisme global existent al país envers pautes de respecte al clima, el medi ambient i la sostenibilitat ambiental.

El Curs i els Programes de mentoria i drets de les dones cerquen específicament:

Equipar les participants amb habilitats professionals pràctiques mitjançant transferència de coneixements i activitats formatives pràctiques.


Donar suport a activitats destinades a millorar les oportunitats laborals mitjançant pràctiques laborals i aprenentatge per millorar les oportunitats de treball per compte propi.


Apoderar amb habilitats professionals, reduint la vulnerabilitat i dependència de l’alumnat.


Apoderar les dones, a través de l’ocupació, canviant el seu estil de vida i fomentant respecte, confiança en elles mateixes.


Formar en lideratge perquè puguin assumir la responsabilitat de fer de les seves comunitats millors llocs on viure.

Comments are closed.