Conferència Internacional “Turisme, Sostenibilitat, Drets Humans i de Gènere”


L'Ass Ethnic i l'TTOG de Gàmbia organitzem, amb el suport de l'ACCD de la Generalitat una Conferència internacional per tractar de la situació i els reptes relacionats amb els drets humans i de gènere en el turisme i envers el turisme sostenible. L'11 de novembre a Barcelona, a Palau Macaya, de la Fundació "la Caixa".

La Conferència culminarà els treball del projecte "No Women Left Behind" que Ethnic gestiona amb l'ITTOG durant aquest 2021 i que es centra en capacitar i insertar socialment dones gambianes en situació d'especial vulnerabilitat.

L'objectiu és millorar el seu coneixement i capacitació en les matèries que han de permetre-les treballar de manera independent o bé en la infraestructura del naixent turisme responsable i sostenible (TRS) al seu país.

El Programa de la Conferència incorpora presentacions acadèmiques, debats, taules rodones i ponències especialitzades amb experts catalans i internacionals. Una representació gambiana, formada per docents i alumnes del Curs del projecte, testimoniarà sobre la situació de les dones a Gàmbia en el context del turisme, i presentarà els resultats del Projecte.

Les 30 dones seleccionades (amb la participació de la Gender Platform de Gàmbia) han seguit des d'abril un curs de formació a l'ITTOG amb activitats teòriques i pràctiques relacionades amb la gastronomia i l'artesania.

Una part de les pràctiques de les estudiants es realitzen a la nova cuina que el projecte ha adquirit amb els fons aportats per l'ACCD de la Generalitat. Aquest Curs és seguit d'un Programa de Mentoria i Orientació a la Ocupabilitat, per fornir d'eines les participants en el seu accés a l'emprenedoria i inserció laboral.

Alhora, el Projecte incorpora un mòdul de formació sobre drets humans i de gènere, impartit per la Gender Platform de Gàmbia.

Aquest mòdul ha de permetre les dones seleccionades afrontar amb coneixement dels seus drets l'emprenedoria en el sector turístic, i les possibles situacions de possible discriminació o manca d'accés a la igualtat d'oportunitats a que tenen dret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *