TurismESS

El model turístic actual de la ciutat de Barcelona ha materialitzat les seves carències i evidenciat els reptes socials i mediambientals (gentrificació, canvi climàtic, precarització de les condicions laborals...) i actualment s’ha agreujant en el marc de la crisi sanitària per la Covid19 on es fa palesa la manca de resiliència del sector.

El sector turístic representa un dels motors econòmics de la ciutat de Barcelona però cal repensar el model actual per tal de promoure una transformació cap a propostes que donin resposta a les necessitats actuals i millorin la qualitat de vida de la ciutadania.

El projecte TurismESS és un projecte d’entitat a través del qual Aethnic reivindica el potencial del turisme com a sector econòmic estratègic per a la dinamització econòmica i la visualització de la capacitat transformadora de l'àmbit de l'Economia Social i Solidària (ESS) a la ciutat.


Des d’Aethnic es vol avançar cap a un model turístic responsable i de base social que tingui en compte a la població local en la presa de decisions, que prioritzi les necessitats bàsiques dels diferents col•lectius que conviuen a la ciutat i que parteix d’un compromís amb l’equitat i la sostenibilitat integral per a una millor gestió dels recursos de la ciutat amb l’objectiu final de posar l’activitat turística al servei de les persones.

El turisme entès sota els criteris de l’ESS i el consum responsable, més enllà de l’activitat basada en el model econòmic capitalista actual, té un fort potencial per a la promoció i el desenvolupament econòmic de proximitat i local, la posada en valor de l’ESS i de la identitat pròpia de la ciutat.


El projecte TurismESS preveu l'articulació d’una oferta turística basada en iniciatives de l’economia social i solidària. Una oferta innovadora i socialment responsable, que es dissenyarà a través d’un procés de col·laboratiu per tal de promoure un impacte social beneficiós pel teixit comercial dels barris i la ciutadanía.

Aquesta oferta turística de base ESS actuarà com a alternativa a l’oferta actual de turisme de masses, posant en valor aspectes claus del patrimoni i cultura local de la ciudadania.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca